Президентът на Украйна Петро Порошенко ще уведоми Русия, че няма да

...
Президентът на Украйна Петро Порошенко ще уведоми Русия, че няма да
Коментари Харесай

Украйна няма да продължи договора за сътрудничество с Русия

Президентът на Украйна Петро Порошенко ще уведоми Русия, че няма да продължи контракта за дружба, съдействие и партньорство сред двете страни.

Той счита да го направи до 30 септември, съобщава ТАСС.

Пред водачите на парламентарните групи Порошенко сподели, че в най-скоро време ще свика съвещание на украинския Съвет за национална сигурност (СНС) за разискване на въпроса.

Порошенко акцентира, че " договорът не се анулира, тъй като това е комплицирана и дълга процедура, а приключва действието си, тъй като то не се продължава ". Украинският президент добави, че това е въпрос от неговата компетенцията и не изисква гласоподаване в Народното събрание. Той обаче желае въпреки всичко да чуе мнението на депутатите и то да бъде регистрирано при разискването на въпроса в СНС. 

На 30 август външният министър на Украйна Павло Климкин сподели, че министерството е подготвило всички нужни документи за прекратяването на контракта, чийто период изтича през април 2019 година През октомври 2018 година изтича срокът, в който страните са длъжни да заявят дали считат да продължат или да прекратят действието на контракта за следващ 10-годишен период.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР